puff bars

Puff bars - nikotin forklædt som slik

Nikotinbomber forklædt som slik, brugen af puff bars er de seneste år eksploderet blandt unge og har skabt en foruroligende tendens med unge som bliver dybt afhængige af nikotin. 

I denne artikel vil vi gå i dybden med vapes og deres brug blandt unge, artiklen vil også undersøge hvilke sundhedsmæssige konsekvenser et misbrug af dem kan have for unge. 

puff bars

Hvad er puff bars?

Puff Bars er engangs-e-cigaretter designet til enkelt brug. De indeholder nikotin og tilbydes i en række forskellige smagsvarianter.

De er blevet populære på grund af deres nemme brug og kompakte design, men har også skabt bekymring pga. deres popularitet blandt unge.

De kommer i forskellige designs og smage

Der findes et utal af forskellige smage, nogle af de mere populære smagsvarianter plejer at være med eksotiske frugter. 

Der har været en tendens til at de nyere engangs vapes indeholder mange flere puffs ift. de tidligere varianter. 

Før i tiden kunne en engangs ecigaret måske indeholde 800 puffs, mens det er standarden i dag at en puff bar kan holde op til 5000-8000 såkaldte puffs. 

Indeholder ofte store mængder farligt nikotin

Normalt er indholdet af nikotin i en puff bar målt i procent, procenten varierer og kan være helt op til 5 %. 

Nogen puff bars kan have en nikotinmængde der svarer til 200 cigaretter, og nikotin er absolut ikke sundt for helbredet og især ikke for unge. 

Designet til at se uskyldige ud 

Puff bars er tit designet og brandet på en måde, så man ikke forbinder det med cigaretter eller nikotin for den sags skyld. 

Der er tit frugter på emballagen og skrigende farver, de ulovligt solgte vapes har også tit ingen emballage der advarer omkring de forskellige farer ved nikotin. 

Hvor bliver puff bars solgt?

Der findes desværre mange grupper på facebook, hvor vapes åbenlyst bliver solgt af skruppelløse aktører. 

Det er ulovligt at sælge engangs e-cigaretter i Danmark med eksotiske smage, men som i kan se i nedenstående screenshots, så florere handlen med såkaldte ulovlige engangs e-cigaretter i stor stil på facebook. 

Det er tydeligt at der er flere store aktører på markedet, som tjener lukrativt på handlen med vapes og at markedet i Danmark er af en vis størrelse. 

Mange af sælgerne har heller ingen skrupler med at sælge til mindreårige, som man så i udsendelsen som kontant filmede omkring puff bars

Puff bars og unge - hvorfor bliver de afhængige?

Der har desværre de seneste par år været en tendens, til at unge bliver afhængige af puff bars og nikotin generelt. 

Der har været flere tilfælde på at unge helt ned til 11 år har været afhængige af såkaldte engangs e-cigaretter. 

Tit så hænger deres afhængighed sammen med de store mængder af nikotin i vapes og de bliver tit fristet til at starte af de eksotiske smage og den farverige emballage der mest minder om slik. 

Når de så først er startet, så er det meget svært for dem at komme ud af nikotinmisbruget igen uden hjælp. 

Har du en mistanke om at dit barn bruger puff bars?

Har du fundet vapes på dit barns værelse eller tager dit barn på lige lovligt mange gåture om aften? 

Det er ofte mange forældres skræk at deres barn pludseligt er begyndt på at ryge såkaldte puff bars, og der er god grund til at holde øje med det. 

Puff bars indeholder udover nikotin tit mange forskellige potentielle sundhedsskadelige stoffer, det kan være alt fra mikroplastik til tungmetaller.

Hvis du har fundet ud af dit barn tager puff bars, så er det altid en god ide at notificere lokalmiljøet og SSP, for dit barn er med garanti ikke det eneste. 

Husk at puff bars ikke er den eneste nikotinsurrogat der findes

Der er desværre et utal af forskellige produkter med nikotin i som unge kan blive afhængige af, vapes er bare en af dem og markedet udvikler sig hele tiden og nye produkter kommer til.

Hvis du ønsker at vide mere omkring nikotinprodukter og hvad man eventuelt kan gøre som forældre ift. nikotinmisbrug, så har vi lavet en guide omkring nikotin for forældre

 

Test for nikotinmisbrug med spyt elle urintest

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Relaterede artikler

euforiserende stoffer

Euforiserende stoffer – infoark

Euforiserende stoffer – infoark Velkommen til en dybdegående udforskning af verdenen inden for psykoaktive substanser. Disse stoffer, ofte omtalt i daglig tale som ‘rusmidler’, har